Nimalo bezazlena tinejdžerska igra širi se internetom. Riječ je o novoj igri ‘izazova’ pod nazivom ‘Charlie Charlie Challenge’ koja se posljednjih dana proširila Twitterom, a u kojoj sudionici, uglavnom tinejdžeri, postavljaju pitanja demonu Charlieju. Na listu papira najprije se ispisuju mogući odgovori, a potom se stavljaju dvije olovke. Nakon postavljanja pitanja demonu Charlieju, gornja olovka pomiče se u smjeru jednoga od četiri odgovora.

Iako se čini kako je riječ o bezazlenoj igri, mnogi upozoravaju kako je riječ o vrlo opasnom obredu. Španjolski egzorcist Jose Antonio Fortea izjavio je za CNA kako #CharlieCharlieChallenge predstavlja vrlo realnu, okultnu praksu prizivanja duhova.

– Neki demoni koji su vezani uz ovu praksu zlostavljat će neke od onih koji igraju ovu igru – kaže o. Fortea, dodajući kako zbog toga neće doći do opsjednuća, međutim demon koji je prizvan neko će vrijeme biti prisutan. Ipak, moglo bi doći i do gorih posljedica.

Podsjetimo, na nedavno održanoj konferenciji Međunarodnog udruženja egzorcista, glasnogovornik spomenute Udruge izjavio je kako je u posljednje vrijeme demonska aktivnost osjetno veća, što se očituje kako u sve većem odbacivanju vjere, tako i u sve većem zanimanju za okultne prakse poput spomenutog izazova.

Ovu opasnu igru komentirao je i kapelan katoličke škole iz Philadelphije o. Stephen McCarthy. U pismu objavljenom i na Twitteru, o. McCarthy upozorio je kako “ne postoji bezazlena igra s demonima”, te da društveni mediji, nažalost, potiču mlade na ovu vrlo opasnu aktivnost.

“Molim vas ne sudjelujte i ne ohrabrujte druge na sudjelovanje. Otvarajući se demonskoj aktivnosti otvarate prozor koji nije lako zatvoriti”, napisao je američki svećenik.

Miodrag Vojvodić| Bitno.net