Gradonačelnica španjolskog gradića Cenicientos donijela je odluku o uklanjanju postaja križnog puta s javnog mjesta, jer one “vrijeđaju muslimane i ateiste”.

Natalia Nuñez, članica Socijalističke radničke stranke, na vlast u gradiću u blizini Madrida došla je nakon izbora u svibnju, a odluka o uklanjanju postaja križnog puta jedna je od njezinih prvih. Ona je takvu odluku opravdala “odvajanjem vjere od države koja traži jednak odnos prema svim religijama”, a postaje križnog puta na javnom mjestu tu “neutralnost” države ugrožavaju jer vrijeđaju muslimane i ateiste.

Pri tome, nikakvu važnost nema to što spomenute postaje čine samo kameni s rimskim brojevima ispisanim na njima, bez križeva ili drugih vjerskih obilježja. Postaje su postavili vjernici Cenicientosa, koristeći donaciju od vlasti provincije.

Španjolska je država koja je tijeko zadnjih desetak godina prošla kroz pravu “kulturološku revoluciju” agresivne sekularizacije koju je sproveo nekadašnji šef socijalista i premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero. On je među ostalim legalizirao abortus i istospolne ‘brakove’, ali i donio čitav niz drugih zakona koji su bili iščitavan kao obračun za katoličkim naslijeđeme tradicionalne Španjolske.

Ovakvi političari koji donose apsurdne odluke izravna su posljedica Zapaterovih društvenih ‘reformi’.

G. An. | Bitno.net