Meksiko

Povodom pohoda pape Benedikta XVI. Kubi, od 26. do 28. ožujka postavljena je službena dvojezična (španjolski, engleski) mrežna stranica.

Osim novosti vezanih uz pripremu, te program pohoda, na stranici se može pročitati sažeti prikaz stanja vjerskih zajednica na Kubi, kao i osvrt na pohod pape Ivana Pavla II. 1998. godine.

Zanimljiva je i rubrika u kojoj se nalaze odgovori na četiri pitanja. Tako se ističe, da je povod Papina pohoda 400. obljetnica otkrivanja slike Gospe od Milosrđa. Pojašnjava se i status grada-države Vatikana, te Pape kao šefa države, te univerzalnost Katoličke Crkve.
Vezano uz pohod Pape Kubi novosti se mogu pratiti na društvenim mrežama.

Povodom pohoda Meksiku od 23. do 26. ožujka postavljena je službena mrežna stranica koja na španjolskom jeziku donosi životopis pape Benedikta XVI. i tekstove enciklika, program pastirskog pohoda, rute kretanja papamobila, te druge novosti. Objavljeni su i tekstualni, zvučni i slikovni prilozi za medije, opis glavnih mjesta vezanih uz pohod, te popis crkvenih i državnih institucija uključenih u pripremu, kao i podupiratelja.

O pohodu Pape Meksiku novosti se mogu pratiti i putem društvenih mreža Facebooka i Twittera.(ika/bitno.net)