Američki bračni par Aaron i Melissa Klein, vlasnici slastičarnice Sweetcakes by Melissa koji su nedavno kažnjeni s 135.000 dolara kazne jer su odbili ispeći svadbeni kolač za lezbijski par, napravili su neočekivani i lijepi potez koji će sigurno poslati snažnu poruku gay aktivistima koji su tražili njihovo kažnavanje.

Kako su prenijeli američki mediji, Kleinovi su ispekli i poslali 10 torti na adrese najvećih aktivističkih udruga, a na tortama je veliko srce od marcipana i poruka: Mi vas doista volimo. Bračni par iz Oregona time je želio poslati signal LGBT aktivistima da njihovo odbijanje da ispeku kolač za gay ‘vjenčanje’ nije nastalo iz mržnje prema njima kao ljudskim osobama, nego iz kršćanskog uvjerenja da ne mogu na bilo koji način podržavati ideju ‘gay braka’.

“Ne tražim od nikoga da mora promjeniti svoja uvjerenja. Oni imaju pravo na svoj izbor. Željela sam tim kolačem poručiti da taj isti izbor za sebe želim imati i ja” rekla je Melissa Klein i dodala kako aktivisti “ako žele, mogu baciti tortu u smeće”, ali da se nada “kako će prepoznati osjećaje koji stoje iza ovog poteza”.

Kleins_Cakes_081815_645_645_55

Foto: LifeSiteNews

“Uradili smo ovo kako bi pokazali da ne zamjeramo nikome zbog svih stvari koje su se pisale i govorile o nama. Mi ne želimo da se netko osjeća loše”, rekao je njezin suprug Aaron.

Kazna protiv njih izrečena je nedavno, nakon što ih je državi tužio lezbijski par tražeći odštetu od 150.000 dolara zbog odbijanja slastičara da im naprave kolač. Par je tvrdio kako je to izazvalo brojne simptome mentalnog i emotivnog stresa kod njih, među ostalim i to što nisu željele ići na posao, a i počele su ponovno pušiti.

Kleinovi su kažnjeni prema odredbama Zakona o ravnopravnosti (Equality Act) iz 2007., a bračni par je najavio žalbu na presudu.

Cijela situacija podsjeća na onu koja se ove godine dogodila u Sjevernoj Irskoj gdje su kažnjeni Daniel i Amy McArthur iz Ashers Bakery jer nisu željeli ispeći kolač koji bi promovirao političku agendu ‘gay brakova’. Kazna protiv njih pokrenula je raspravu u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje su mnogi prigovorili kako su tamošnji zakoni protiv diksriminacije učinili da diskriminirani budu upravo – kršćani.

Goran Andrijanić | Bitno.net