Teolozi, katolički intelektualci i predstavnici katoličkih organizacija iz svega svijeta govore o temi ‘Dijeliti vremena krize, vremena vizija i djelovanja’.

Pax

U Beču se održava svjetski kongres međunarodnih katoličkih akademskih pokreta pod imenom ‘Pax Romana’. Teolozi, katolički intelektualci i predstavnici katoličkih organizacija iz svega svijeta govore o temi ‘Dijeliti vremena krize, vremena vizija i djelovanja’ te će to obrađivati i u radnim skupinama. Na programu su i teme o komunikacijskom djelovanju Crkve, globalnom upravljanju, odgovornosti religija za zajedničku budućnost, o gospodarskoj politici i održivu načinu življenja.

Katolički akademski pokret ‘Pax Romana’ osnovan je 1921. godine i njemu su se 1947. godine pridružili Međunarodno udruženje katoličkih intelektualca i studentskog pokreta. Svoje članove Pax Romana ima u 54 zemlje na svim kontinentima sa sjedištem u Ženevi, dok je sjedište studentskog pokreta u Parizu. Predsjednik je peruanski teolog Javier Iguiniz. (rv/bitno.net)