Sjeverni Sinaj: Nakon ubojstva svećenika kršćani u panici

Foto: Asianews

Foto: Asianews

Prema vijestima koptske biskupije za sjeverni Sinaj, stanje u toj regiji je dramatično, objavila je 7. srpnja u Beču ekumenska zaklada Pro Oriente. Tamošnji islamisti ubili su 6. srpnja svećenika Minu Abouda, tajnika koptsko-pravoslavnog biskupa Kosmana za sjeverni Sinaj koji stoluje u El Arishu. Islamisti iz El Arisha pristalice su svrgnutoga predsjednika Mohameda Mursija, te prijete ne samo kršćanima nego i snagama sigurnosti. Nakon ubojstva svećnika među kršćanima na području sjevernog Sinaja proširila se panika, ističu iz Pro Orientea. Kako je objavila tiskovna služba MidEast Christian News (MCN), svećenik Aboud je ustrijeljen u automobilu, nakon što je po naredbi policije napustio crkvu jer se očekivao napad Mursijevih pristaša.

Napadi na kršćane zabilježeni su i u Gornjem Egiptu gdje su u mjestu Dabeya, kako je priopćio Pro Oriente, islamisti spalili 19 koptskih kuća i jednu trgovinu. (ika/bitno.net)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 8. srpnja 2013.

Možda vam se svidi