Sirijski svećenik o. Jacues Mourad pušten je na slobodu pet mjeseci nakon što su ga oteli teroristi iz ISIL-a.

Kako je prenijela agencija AFP, Mourad, koji je svećenik Sirske katoličke Crkve, slavio je svoju prvu nedjeljnu misu nakon što je oslobođen. Trenutačno se nalazi u selu Zavdal.

Podsjetimo, svećenik otet u svibnju u blizini Homsa prior je samostana Mar Elian i župnik zajednice u Qauyataynu, 60 kilometara istočno od Homsa.

Detalji njegova puštanja na slobodu nisu otkriveni i vjerojatno neće biti zbog sigurnosnih razloga. Međutim, ono je ravno čudu kada se zna da teroristi iz ISIL-a dosad nisu pustili na slobodu niti jednog od svećenika koje su oteli.

Kako piše The Catholic Herald, oslobođeni Mourad bio je među šestoricom kršćanskih svećenika koji su oteti u konfliktu u Siriji. Petorica koji su još u rukama terorista i sudbina im je neizvjesna su: o. Michel Kayal iz Armenske katoličke Crkve, svećenik Grčke pravoslavne Crkve Maher Mahfouz, sirsko-pravoslavni nadbiskup Mar Gregorios Yohanna Ibrahim, pravoslavni episkop Boulos Yazigi, te talijanski isusovac Paolo Dall’Oglio. Pridružimo se molitvi sirijskih kršćana za njih.

G. An. | Bitno.net