Sestra Cristina

Talijanska redovnica Cristina Sccucia, čije je nedavno pojavljivanje i pobjeda na talent show “Voice of Italia” izazvalo puno rasprava, obnovila je svoje redovničke zavjete, izvijestio je “Corierra dela Sera”.

Talijanski dnevnik pozvao se na izjave iz samostana uršulinki u Milanu gdje sestra Cristina boravi i naveo kako je ona obnovila zavjete čistoće, poslušnosti i siromaštva, kako je bilo i predviđeno na njezinom redovničkom putu. Mediji prenose tu vijest kao dokaz da sestra Cristina nema namjeru baviti se glazbenom karijerom, kao što je ona i neprestano isticala od početka natjecacnja. Što će se dogoditi s nagradom koju je dobila – ugovorom o izdavanju albuma za veliku diskografsku kuću. još je nejasno. Predstavnici talent showa objavili su kako ugovor još nije potpisan i kako se čeka odluka redovnice i njezinih redovničkih starješina.

Inače, početkom ovog mjeseca otac Alejandro Diaz iz Papinskog vijeća za novu evangelizaciju pohvalio je pojavljivanje sestre Cristine na televizijskom showu.

“Ono što je sestra učinila može se opisati kao odlazak na periferiju društva, jer se pojavila na nešto drugačijoj pozornici kako bi svjedočila o svom izboru u životu. I mislim da je u tom smislu pogodila”, rekao je o. Dijaz i dodao kako moramo “izaći iz svojih okvira kako bi drugome govorili o Bogu, na vrlo konkretan način”.

G. An. | Bitno.net