Sanja Orešković, supruga bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića, dala je snažno svjedočanstvo o svom obraćenju i promjenama koje je iskusila nakon što je predala svoj život Isusu Kristu.

U razgovoru za američki portal LifeSiteNews Orešković je progovorila o nepoznatim detaljima iz svojega života. Ispričala je kako se prije petnaestak godina našla u Puerto Ricu, gdje je njezin suprug imao posao, ali kako joj prekrasne plaže i bogati društveni život nisu mogli ispuniti prazninu koju je osjećala u sebi. Počela je patiti od depresije.

“Otišla sam tom predivnom liječniku – uvijek sam govorila kako je on jedan od anđela koji mi je pomogao na putu prema Gospodinu – i ispričala sam mu kako se osjećam”, ispričala je.

Dobila je tablete koje su joj trebale pomoći da se “smiri i funkcionira kao supruga, majka i prijateljica”. Započela ih je koristiti, ali je istodobno osjećala da joj one neće doista pomoći. Tijekom jednog posjeta liječniku, on ju je upitao:

“Sanja, molite li se nekad?”

“Mislila sam da je to neprofesionalno pitanje. To je bila moja osobna stvar – molitva i vjera. Ali, nisam se molila od djetinjstva. Bila sam, kako se to kaže, ‘dobra poganka'”, rekla je supruga bivšeg premijera.

Ipak, to joj pitanje nije davalo mira. Kada je te večeri legla u krevet, odlučila je pomoliti se. Bila je to njezina prva molitva Isusu Kristu nakon dugo, dugo vremena.

“Digla sam ruke prema nebu te večeri, poput djeteta i rekla: Molim te Bože, ako postojiš, pomozi mi da mogu pomoći drugima”, prisjeća se Sanja Oreškoviće te večeri.

Iduće jutro, kada se probudila, osjetila je promjenu. Veliku promjenu koju niti danas ne može opisati riječima. Znala je da je nova osoba.

“Moj život se promijenio. Kao i život moje obitelji, moje djece, mojih prijatelja. Upoznala sam Gospodina, upoznala sam istinu i veliki teret pao je s moga ramena. Bog je rekao: Traži moje kraljevstvo i sve drugo bit će ti dodano. I to je upravo ono što sam shvatila toga jutra. Rekla sam: Ok, odakle trebam započeti”, svjedoči Orešković.

orekovi

Supružnici Orešković na misi u zagrebačkoj katedrali, u susretu s kardinalom Bozanićem. Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U svom svjedočanstvu Orešković je rekla i što misli o ulozi žena u suvremenom društvu.

“Žene i majke prolaze kroz veliku borbu. Bore se za nešto. Zašto? Jer su izgubile smisao svoga postojanja koji je prije svega vezan uz to da budu majke i supruge, one koje se neprestano mole. A svijet očekuje nešto drugo. Očekuje uspješnu ženu, koje je uspješna u karijeri i društvenom životu. Nešto se tu mora prelomiti i nažalost, uvijek se prelomi u obitelji. Biti žena danas je jako teško, a bez Isusa Krista je nemoguće. Kada žena stavi Isusa na pravo mjesto u svom životu, sve ostalo sjeda samo na svoje mjesto”, rekla je.

Sanja Orešković se prisjetila i svojega sudjelovanja na Hodu za život, gdje se pojavila kao supruga premijera.

“Ljudi su me odgovarali od toga da idem tamo. Ali, napravila sam ono što sam morala učiniti kao majka četvoro djece. Suosjećam s majkama koje su prošle kroz abortus. I najčešće to rade ne zato što žele ubiti svoje dijete, nego zato što se boje. Ali, istodobno, nikada neću moći reći da je abortus nešto dobro. Moramo biti glasni i reći što je abortus. Ali, pomozimo tim ženama. Otvorimo prihvatilište za njih… Puno je toga što možemo napraviti”, poručila je i dodala kako se niti jednog trenutka nije pokajala što se pojavila na Hodu za život, unatoč napadima koje je iskusila.

img_1042-580x435

Sanja Orešković na Hodu za život. Foto: Facebook.

“Ne osuđujem one koji su nas kritizirali, jer je jasno kako je riječ o borbi za život od koje ne smijemo odustati. Mi smo apostoli ovoga vremena i moramo reći ‘da’ životu”, zaključila je.

Bitno.net