MBB

Hodočasnici će poslije blagoslova krenuti put Marije Bistrice preko Sljemena, a u sljemenskoj će kapeli proslaviti svetu misu, s početkom u 9 sati.

Pješaci će do Marije Bistrice hodočastiti u još dva smjera. Za one koji će kretati iz Čučerja, sveta misa će biti u Čučerju u 10.30 sati, dok će za hodočasnike koji će polaziti iz Sesveta sveta misa biti u župnoj crkvi u Sesvetama u 9 sati.

Podsjetimo, ovogodišnje hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 13. do 15. rujna pod geslom „Zdravo, presveta Djevice i Majko Božja Marijo, moćna Zaštitnice naše drage domovine Hrvatske!“.

Tim riječima iz posvetne molitve koju je bl. Alojzije Stepinac izrekao 1940. godine u Mariji Bistrici, upućujemo svoje molitve Mariji, Majci Crkve, u radosnoj nadi da će revni bistrički hodočasnik, bl. Alojzije, uskoro biti proglašen svetim. Molit ćemo i za uspjeh II. Sinode Zagrebačke nadbiskupije, za novi poticaj življenju vjere i zauzetosti vjernika.

Ulazna procesija od kapele sv. Ladislava do svetišta u Mariji Bistrici kreće u 18.30 sati, a procesiji se pridružuju Nadbiskup i biskupi, te mladi Zagrebačke nadbiskupije, sudionici Nadbiskupijskog hodočašća mladih u Mariju Bistricu.

Procesija sa svijećama na bistričkoj Kalvariji bit će u 20 sati.

U nedjelju, 14. rujna s početkom u 9 sati održat će se pobožnost križnog puta koju animiraju mladi.

U 11 sati kreće zavjetna procesija od kapele „Ave Maria“ do crkve na otvorenom – prostora misnog slavlja. Sveta Misa počinje u 11.30 sati. Procesiju i svetu misu predvodi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Svečana misa zahvalnica u zagrebačkoj katedrali bit će u ponedjeljak, 15. rujna u 19 sati.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije