Rio: Podijeljeno milijun i pol primjeraka Katekizma za mlade na Svjetskom danu mladih

Tijekom Svjetskoga dana mladih u Rio de Janeiru mladima je podijeljeno milijun i pol primjeraka Katekizma za mlade (Youcata – Youth Catechism), izvijestio je bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn. Youcat je tiskan godine 2011. prigodom Svjetskoga dana mladih u Madridu, a pripremilo ga je pedesetero mladih pod vodstvom kardinala Schönborna. Taj najveći kršćanski projekt na svijetu pokrenuli su austrijski biskupi i preveden je na mnoge jezike, uključujući i arapski, a i na hrvatskom jeziku doživjela je drugo izdanje. Predgovor Katekizmu napisao je papa Benedikt XVI. preporučivši ga svim mladim katolicima kao nužno sredstvo za upoznavanje vlastite vjere.

Pisan je jezikom mladih: niz upita i odgovora, sadrži tumačenja, slike, definicije, citate iz Svetoga pisma, vjerskog nauka te uglednika drugih religija pa i onih koji ne vjeruju. Neprestano donosi plodove, a rekord od milijun podijeljenih primjeraka tijekom Svjetskoga dana mladih u Madridu daleko je nadmašen na Svjetskom danu u Riju – više od milijun i pet stotina tisuća. Sve se to ima zahvaliti potpori pape emeritusa Benedikta XVI. koji je vjerovao u projekt i velikodušnoj novčanoj potpori Papinske zaklade Pomoć Crkvi u nevolji koju je utemeljio o. Werenfried van Straaten, istaknuo je bečki nadbiskup, prenosi Radio Vatikan.

Poput Katekizma Katoličke Crkve objavljenog godine 1992. te Kompendija – sažetka objavljenoga godine 2005., i Youcat je pravo čudo, kojim se ostvaruje san blaženoga Ivana Pavla II. da mladi evangeliziraju mlade; u konačnici pravi je blagoslov, zaključio je kardinal Schönborn.

Youcat možete prelistati i više o njemu saznati na linku ovdje.

(ika/Bitno.net)