Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, bit će u nedjelju 31. svibnja 2015. godine. Toga će se dana u Zagrebačkoj katedrali slaviti euharistijska slavlja u: 7, 8, 9, 10, 11.30 te u 19 sati.

Koncelebrirano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati predvodit će kardinal George Pell, prefekt Tajništva za ekonomska pitanja Svete Stolice.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i slikom Majke Božje od Kamenitih vrata od Katedrale, Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića te Radićevom ulicom do Kamenitih vrata.

Sukladno rješenju Policijske uprave zagrebačke kojom se odobrava procesija u vremenu između 20 do 22 sata te suglasnosti Odjela za promet Gradskog poglavarstva Grada Zagreba, tijekom kretanja procesije, prometnice na trasi kretanja bit će zatvorene za promet motornih vozila.

Procesijski hod završit će molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata i blagoslovom, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

TZN | Bitno.net