I ove godine kreće projekt “Mali svjetionik”, iza kojega stoji nekoliko udruga koji se bave promicanjem etike u poslovanju.

Kako smo već pisali prošle godine projekt ima za cilj naći “zaposlenika, vrijednog čovjeka koji svakoga dana pridonosi svojoj okolini tako što poštuje načela rada i poštenja, odgovornosti, iskrenosti te tako ostvaruje dodanu vrijednost za klijente poduzeća u kojemu radi, a unutar toga poduzeća širi pozitivnu energiju i brine se za svoje kolege, kako nadređene tako i podređene”.

“Želimo skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na njihov staž i branšu, koji se u svakodnevnom poslu posebno trude. Nekada taj trud može proći neopaženo, ali mi vjerujemo da su one ‘male stvari’ zapravo jako bitne i da svaka priča koja na bilo koji način promiče vrijednosti koje zastupa projekt ‘Mali svjetionik’ zaslužuje priliku biti ispričana. Takve priče onda mogu potaknuti druge da slijede taj primjer!”, poručuju na stranici svoga projekta.

Iza projekta stoje Udruga Partner, tvrtka Tim Kabel, Hrvatska udruga poslodavaca, tvrtka Mazars i Zaklada Rhema.

Prošle godine je pobjednik bio Mate Orlović, iz zaštitarske tvrtke Securitas, postao je to jer, kako su saželi njegovi kolege, bilo kad uskače u pomoć, uvijek zna kako postupiti, pravi je profesionalni oslonac, a rado pomaže i građanima u nevolji. Drugoplasirani je lani bio električar u tvornici crijepa Dilj iz Vinkovaca Slavko Petrović, a treća Mira Logarušić, zaposlenica kioska Tiska u Zagrebu.

Poziv

Pozivamo Vas na sudjelovanje u projektu čiji je cilj pronaći i nagraditi zaposlenika koji je svojim primjerom svjetionik drugima – osoba koja je u životu i radu odlučila poštovati načela rada i poštenja, odgovornosti i iskrenosti, zalaganja i dodane vrijednosti prema klijentima i kolegama. Tražimo djelatnika koji za svoju okolinu predstavlja nadahnuće!

Rok za zaprimanje prijava, i to jedino na web stranici Malog svjetionika, je 27. rujna, višečlana komisija do 22. listopada bira najboljih 10 o kojima javnost onda glasa od 25. listopada sve do 22. studenog.

Proglašenje ovogodišnjeg laureata Malog svjetionika za velike ljude je 22. studenog u City Plazi u Zagrebu.

Ako znate nekoga koga možete prijaviti, to možete učiniti OVDJE.

Bitno.net