Aktivnosti Kongresa bit će usmjerene na život kršćana u zemljama kao što su Sirija, Irak, Nigerija, Egipat i Pakistan te na postupke terorističkih skupina poput Islamske Države, Boko Harama, Al-Kaide i talibanskih organizacija. Na sjednicama Kongresa sudjelovat će visoki crkveni dostojanstvenici Istočnih crkava, predstavnici Kaldejske katoličke Crkve, Sirijske pravoslavne crkve, Katoličke Crkve i evangeličkih kršćana te biskupi iz biskupija razorenih terorizmom fundamentalista.

Također ćemo moći saznati više o iskustvima žrtava izravno pogođenih džihadističkim progonom, laika kao i redovništva. Naročito se planira da kongresu prisustvuju suprug Asije Bibi te jedna od njihovih kćeri, ljudi koje je otela teroristička skupina Boko Haram te rođaci žrtava Islamske Države.

Kongres će potaknuti pitanja oko kojih smo trenutačno zabrinuti: koja su rješenja sukoba poput onih u Siriji i Nigeriji? Što mi na Zapadu možemo učiniti kako bismo djelotvorno pomogli kršćanskim žrtvama džihadističkog terorizma? U sklopu Kongresa sastavit će se Manifest #WeAreN2015. Nacrt manifesta može se pročitati na web stranici Kongresa. Istomišljenici se mogu uključiti u manifest putem ovog obrasca.

Kongres će također pokrenuti međunarodnu peticiju Vijeću Europe i Europskoj komisiji, potičući ih na neposredno djelovanje kako bi se zaustavio genocid kršćana na Bliskom istoku i u Africi. Peticiji se možete pridružiti putem ove poveznice.

Kongres organizira MasLibres.org, španjolska građanska platforma osnovana 2011. s ciljem zaštite vjerske slobode, te međunarodna organizacija CitizenGO.

Više informacija možete saznati na linku ovdje.

CitizenGo | Bitno.net