Melinda

Nakon što je Melinda Gates, supruga osnivača Microsofta i multimilijardera Billa Gatesa, izjavila kako Gates Foundation, organizacija koja su ona i suprug utemeljili s ciljem “borbe protiv siromaštva”, ne financira abortus i udruge koje ga promiču, oglasile su se pro-life udruge i njezine izjave nazvali “pravom prijevarom”.

Posjetimo, Gates je nedavno na internetskoj stranici fundacije napisala kako je često pitaju o politici njezine organizacije prema abortusu. Gates tvrdi kako je “ograničavanje trudnoće na zdrav i siguran način metoda koja spašava živote”, ali da “pitanje abortusa treba razmatrati odvojeno”. Čelnica Gates Foundation naglasila je kako je rasprava o abortusu “jako burna i  prijeti ugroziti konsenzus koji se tiče temeljnog planiranja obitelji koji spašava živote”. Drugim riječima, Gates, koja se inače deklarira kao katolkinja, smatra da bi inzistiranje na abortusu ugrozilo i programe osiguravanja kontraceptivnih sredstava ženama u siromašnim zemljama.

“Zato, kada me pitaju o abortusu kažem da se s tom temom borim i da ne želim o tome govoriti u javnosti. I zato smo odlučili da Gates Foundation neće financirati abortus”, rekla je.

Ovu informaciju koja je pozdravljena u nekim pro-life krugovima kao dobra vijest odmah je komentirao o. Shenan J. Boquet, predsjednik pro-life udruge Human Life International koji ju je opisao kao “običnu prevaru”.

“Gates Foundation je u prošlosti, a nastavit će to i u budućnosti, davao desetke milijuna dolara za organizacije koje organiziraju klibnike za abortus, uključujući Planned Parenthood i Marie Stopes International”, poručio je katolički svećenik i nastavio:

“Gospođa Gates naglašava da je njezina fundacija fokusirana samo na kontraceptivna sredstva, ali nitko ne govori o tome da ta sredstva mogu za posljedicu imati abortus u ranim fazama trudnoće.  A kao što su aktivisti i misionari iz Human Life International vidjeli u zemljama u razvoju, sredstva koja Gates promovira ne samo da uništavaju nerođene živote, nego imaju i negativne posljedice po zdravlje majki, ponekad i smrtonosne”.

“Ako Gates Foundation žele doista prestati financirati aobrtus, onda neka odmah prestanu nametati kontraceptivna sredstva koja izazivaju pobačaj siromašnim ženama u zemljama u razvoju”, zaključio je Boquet.

G. An. | Bitno.net