14 djela, Izdavačka kuća Salesiana, Tvrtko Beus

Slijedeći poticaj pape Franje, salezijanci ovim specijaliziranim izdanjem za Godinu milosrđa žele ponuditi svim ljudima dobre volje praktične smjernice za djelovanje čineći djela milosrđa prema bližnjima. “Idite u egzistencijalne periferije današnjice”, tim riječima Papa poziva svakoga od nas da se otvori i napravi korak na koji nas Duh potiče.

Priručnik nudi 120 stranica u boji, obogaćenih fotografijama na sjajnom papiru. 14 djela milosrđa obrađeno je kroz citate iz Svetog pisma i pape Franje, kratkog razmišljanja, prijedloga i poticaja na djelovanje, molitve te kratkog ispita savjesti. Ovo bogato opremljeno izdanje služi kao poticaj školama i župama, volonterima, socijalnim djelatnicima, mladima i starijima, obiteljima da konkretno u svojoj sredini svjedoče i djeluju.

U suradnji s Novom Evom izdavačka kuća Salesiana pripremila je i 14 kratkih video-priloga koje možete vidjeti na YouTube kanalu Nove Eve. Priče su nađene u našoj hrvatskoj svakodnevnici i potiču gledatelja da se priključi i napravi konkretne korake nudeći određeno djelo milosrđa kroz konkretni primjer. Svaki mjesec izaći će po jedna priča kako bi tema milosrđa tijekom cijele godine bila aktualna. Na ovaj način priručnik i video-prilozi tvore multimedijalni projekt – 14 djela.

Priručnik se zaključuje s popisom adresa i osoba kojima se možete javiti za konkretnu pomoć u svojoj ili nekoj drugoj sredini. Prodajna cijena priručnika je 98 kuna, a školama, župama i udrugama dostupan je po cijeni od 48 kuna.

Na predstavljanju knjige bit će i premijerno prikazan drugi u nizu video-priloga Nove Eve koji obrađuje djelo milosrđa “mrtva pokopati”. Desetominutni video donosi ratnu priču iz šume Rosinjača pokraj Osijeka gdje je za vrijeme rata održana akcija izvlačenja tijela poginulih branitelja iz šume za vrijeme agresije i napada na grad Osijek.

Svi zainteresirani dobrodošli su na promociju.

Matej Sunara | Bitno.net