“Bok. Napuštam BBC. Evo moje izjave. Bog vas blagoslovio”, tako je Martina Purdy, jedna od najpoznatijih novinarki ugledne medijske  kuće BBC objavila na Twitteru da napušta novinarsku profesiju kako bi postala – časna sestra.

Purdy je već 25 godina u novinarstvu, bivšom je urednicom u Belfast Telegraphu, a na BBC-u je radila nekih 15 godina i bila je njihovim glavnim stručnjakom za mirovni proces u Sjevernoj Irskoj, koji je redovito pratila i o njemu izvještavala. Njezin odlazak s BBC-a veliko je iznenađenje, pa i šok za mnoge. Riječ je o novinarki koja je bila jednom od glavnih “zvijezda” političke rubrike BBC-a i veliki autoritet po pitanju situacije u Sjevernoj Irskoj.

U svom priopćenju koje je objavila na Twitteru Purdy je zahvalila svojim bivšim kolegama i medijskim kućama za koje je radila, a potom dodala kako “shvaća da će biti ljudi koji neće razumijeti njezinu odluku”.

_78141692_martinatweet

“To je odluka do koje nisam došla lako, ali sam je donijela s ljubavlju u velikom radošću. Molim vas da se molite za mene dok krećem na ovaj put poniznosti, vjere i ufanja”, poručila je Purdy i zamolila za privatnost za nju kao i za redovničku zajednicu u koju ulazi.

Riječ je o Sestrama euharistijskog klanjanja, kontemplativnim redovnicama koje imaju svoj samostan i u Belfastu. U nedjelju je Belfast Telegraph objavio fotografije Prudy koja sa svojim sestrama ide iz samostana u obližnju crkvu na misu.

Također u nedjelju, Prudy je objavila na svom Twitter profilu zahvalu svima onima koji su joj dali potporu.

“Hvala vam za vašu velikodušnost. Onima moje vjere, onima drugih vjera, onima koji traže Njega i onima koji ga pokušavaju ignorirati. Bog vas blagoslovio”, napisala je Purdy.

Goran Andrijanić | Bitno.net