EU

Tom nagradom ustanovljenom 2008. Europski parlament nagrađuje europske građane za razna ostvarenja u javnom životu. Ove godine se Savez našao među ukupno 37 laureata, pojedinaca i organizacija iz raznih država EU, koji su izabrani među 61 kandidatom za nagradu.

Činjenica da je Europski parlament nagradio pro-life organizaciju prestižnom nagradom jasno govori i kako unutar bruxelleskih institucija postoji politički i svjetonazorski pluralizam ipak bogatiji nego što ga neki žele prikazati.

Ako biraš život

“Dobro je da takve organizacije poput Saveza budu zapažene u Europi. Pomoć obiteljima kao i obrana ljudskog života od začeća do prirodne smrti pitanja su koja su danas važnija nego ikada, posebice i zbog toga jer često bivaju osporavana u zanemarivana u samoj Europi… Želi li Europa pobijediti ovu, ne samo financijsku, krizu u kojoj se sada nalazi potreban je povratak do tradicionalnih vrijednosti, s obitelji na čelu”, izjavio je europoslanik iz poljske stranke Pravo i pravednost Konrad Szymański, koji je i predložio Savez za nagradu.

G.A. | Bitno.net