U prostorijama Nadbiskupskoga duhovnog stola u ponedjeljak 17. veljače pod predsjedanjem zagrebačkoga pomoćnoga biskupa Mije Gorskog održan je treći sastanak Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2, 5) održati 9. i 10. svibnja godine u Zagrebu.

Tajnica Odbora Ivana Bosiljevac obavijestila je o dosadašnjem tijeku prijava obitelji domaćina i volontera za susret te ostalim upitima koji pristižu u tajništvo Odbora. Zaključeno je da se prijave za obitelji domaćina i volontere nastavljaju do 31. ožujka ove godine. Zbog složenosti organizacijskih potreba i zadaća vezanih uz održavanje Susreta mladih te suradnje s Ministarstvom unutarnjih poslova RH i predstavnicima gradskih vlasti u sklopu Organizacijskog odbora djelovat će i Pododbor za odnose s Ministarstvom unutarnjih poslova te Gradom Zagrebom.

Predsjednik Pododbora za medije preč. Borna Puškarić obavijestio je da je pokrenuta mrežna stranica Susreta hrvatske katoličke mladeži (zagreb.shkm.hr) na kojoj je moguće pronaći sve informacije vezane uz susret te novosti oko pripreme koje su odvijaju. Također, istaknuo je da će u nedjelju 23. veljače godine na Laudato TV biti emitirana druga po redu emisija posvećena susretu mladih “Priprema, pozor, SHKM”.

Jedanaesti Susret hrvatske katoličke mladeži, pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 1,5), održat će se od 9. do 10. svibnja 2020. u Zagrebu, glavnom i najvećem gradu Republike Hrvatske. Mladi su pozvani u župe Zagrebačke nadbiskupije doći već u petak, 8. svibnja. U subotu mlade očekuje bogat program – kateheze, molitva, druženje.

Svi su pozvani pohoditi Katedralu te Baziliku Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj, gdje se nalazi grobovi naših blaženika Alojzija Stepinca, odnosno Ivana Merza. Ondje će biti prilika za euharistijsko klanjanje, molitvu te sakrament ispovijedi. Središnje misno slavlje održat će se u nedjelju na Trgu bana Josipa Jelačića.

Web stranica se nalazi OVDJE.

IKA | Bitno.net