Na poticaj Nacionalnoga ureda za zdravstveni pastoral Biskupske konferencije Engleske i Walesa, u britanskom je gradu Leedsu 3. i 4. veljače održan skup o pastoralu za potporu osobama sa psihičkim problemima.

Wales

Skup je održan u okviru trogodišnjega programa o mentalnom zdravlju koji su biskupi pokrenuli 2010. godine, kako bi ohrabrili župe u Ujedinjenom Kraljevstvu da postanu mjesta prihvata i potpore za ljude s mentalnim teškoćama, kao i za njihove obitelji. Svrha je skupa usporediti i upozoriti na uspješna iskustva u liječenju, te odrediti najbolji način djelovanja koji će u budućnosti zajamčiti pastoralnu potporu potrebnu osobama s takvim problemima.
Riječ je o problemima koji su sve rašireniji u suvremenom društvu, i koji mogu pogoditi bilo koga: od studenta koji se ima suočiti s ispitom, do osobā bez doma, zatvorenikā, bolesnih od Alzheimera, obitelji koje se brinu o bolesnom članu, do mladih s prehrambenim poremećajima. Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije, od četiri osobe u svijetu, jedna osoba barem jednom u životu trpi zbog nekog oblika psihičkih tegoba.(rv/bitno.net)