HodFoto: IKA
U župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru večernjom misom u srijedu 25. srpnja u 18.30 sati započinje ovogodišnji Franjevački hod na kojem sudjeluje zajedno sa svojim duhovnim asistentima stotinjak mladih iz cijele Slavonije. Prvi je cilj pješice doći do Iloka preko Berka, Nijemaca, Tovarnika, Ilače, Šarengrada i Bapske, a potom autobusima u grad sv. Franje – Asiz, gdje će mladi primiti Procijunkulski oprost.

Franjevački hod je izuzetno naporan duhovni program koji se sastoji u prijepodnevnom pješačenju i u molitvenom programu. Svakodnevno mladi propješače oko 15-20 km. Nakon sedmodnevnog hoda slijedi put u Asiz, rodno mjesto sv. Franje, gdje će svi mladi doći na cilj i primiti Porcijunkulski oprost. Geslo ovogodišnjeg hoda je “Ti si Ljepota”.

U popodnevnim satima 25. srpnja stotinjak mladih zajedno s duhovnim asistentima Osječkoga područnog bratstva okupit će se u Vukovaru, odakle će krenuti ovogodišnji Franjevački hod. Ove godine mladi će poći pješice iz Vukovara, a prolaze kroz Berak, Nijemce, Ilaču, Tovarnik, Lovas, Bapsku, Šarengrad, te svoj hod završavaju u Iloku, odakle s dva autobusa kreću prema Asizu. U zajedništvu s mladima iz cijele Europe i naši će mladi poljubiti sveto tlo ispred Gospe od Anđela, a zatim držeći se za ruke krenuti u Porcijunkulu gdje će izmoliti potpuni oprost. U narednim danima posjetit će mjesta u Asizu vezana uz život sv. Franje. (ika/bitno.net)