Pater Ivan Ike Mandurić, poznati isusovački redovnik, dao je razgovor za Večernji list u kojem je komentirao napade na njega i njegov status  na društvenim mrežama u kojem je pisao o krizi muževnosti, pozivajući ujedno mlade muškarce na ljetni kamp koji organizira MAGIS.

“Nikad nisam rekao da postoji ijedan posao koji muškarac ne bi smio raditi. To bi bilo protivno kršćanstvu jer ovdje smo da služimo jedni druge. Muškarac mora biti spreman i sposoban obavljati svaki posao u kući koji može”, rekao je Mandurić, odgovarajući na pitanje u kojem je insinuirano da je njegov status bio takav da je muškarcima poručio da ne trebaju pomagati u kućanskim poslovima.

Isusovac se osvrnuo i na druge pogrešne interpretacije njegova statusta, odgovarajući kako bi i danas “vrlo slično formulirao”, onaj dio u kojem kritizira ideju da žena trebao određivati muškarcu kako da živi.

“Ne može žena reći muškarcu kako biti dobar muškarac. On to nosi u sebi, ne možete pjesniku reći kako da napiše svoju pjesmu. Ako dopusti da mu žena govori kakav treba biti, neće dohvatiti temeljni muški impuls u sebi. To vrijedi i za žene. Svatko mora slijediti svoj poziv jer tako obogaćujemo jedni druge. Ako muškarac u sebi ne promišlja o svom pozivu i sklonostima, može postati loša kopija”, rekao je.

Cijeli razgovor s Mandurićem pročitajte OVDJE.

Pročitajte komentar našeg glavnog urednika Gorana Andrijanića o raspravi koju je pater Ike pokrenuo.

Bitno.net