Papin posjet Libanonu povijesna je prigoda za Bliski istok

Papin je posjet Libanonu povijesna prigoda da rekne svim ljudima Bliskog istoka kako živjeti u zajednici, zajedno gledati na budućnost, uzajamno poštivali svaku religiju, etničku i rasnu skupinu u toj zemlji – istaknuo je sirijski patrijarh Youssif III. Younan u razgovoru za Radio Vatikan.

Papa

Papin posjet Libanonu povijesna je prigoda za Bliski istok – ustvrdio je patrijarh Youssif Younan u razgovoru za Radio Vatikan, a maronitski su biskupski sa skupa u gradu Bkerké pozvali sve vjernike da dođu na doček Svetoga Oca, osim toga poželjeli su da Papin posjet bude istinsko proljeće za kršćane i narode Bliskoga istoka.

U Libanonu se užurbano pripremaju za Papin posjet, koji će 14. rujna započeti u Beirutu. Maronitski su biskupi na godišnjem skupu u gradu Bkerké očitovali radost radi apostolskog pohoda i zahvalili svima, počevši od predsjednika države do dragovoljaca, koji se zauzimaju za uspjeh događaja. Također su očitovali zadovoljstvo ponašanjem muslimana koji su poželjeli dobrodošlicu Svetome Ocu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom prošlotjednog sastanka s maronitskim patrijarhom Becharom Raïom u gradu Diman, premijer je Najib Mikati u nazočnosti osam vladinih ministara potvrdio da cijela država s radošću očekuje posjet pape Benedikta XVI., ističući da je „dobro došao u Libanon“.

Na važnost se Papina posjeta za cijeli Bliski istok u razgovoru Radio Vatikan osvrnuo sirijski patrijarh Youssif III. Younan nakon opće audijencije u srijedu, 5. rujna. Papin je posjet Libanonu povijesna prigoda da rekne svim ljudima Bliskog istoka, naročito onima koji žive u Svetoj Zemlji, Izraelu i Palestini, kako živjeti u zajednici, zajedno gledati na budućnost, uzajamno poštivali svaku religiju, etničku i rasnu skupinu u toj zemlji. Mi Papu nazivamo „vjesnikom mira“, a on će sve učiniti da pomogne svima koji žive na Bliskom istoku da shvate što im je činiti za mirnu budućnost – ustvrdio je patrijarh.

Naročito mladi u Libanonu s nestrpljenjem očekuju dolazak Svetoga Oca i susret s njim 15. rujna. Za tu je prigodu papinska zaklada ‘Pomoć Crkvi u nevolji’ financirala tiskanje katekizma za mlade„YouCat“ na arapskom jeziku. Podsjećamo da su katekizam u “ruksaku hodočasnika“dobili mladi na Svjetskom danu mladih u Madridu, a sada će biti na raspolaganju i mladima Bliskog istoka. Tijekom Papina pohoda zemlji cedara podijelit će se više od pedeset tisuća primjeraka YouCat-a. (rv/bitno.net)

Foto: www.asianews.it

Objavljeno: 8. rujna 2012.

Možda vam se svidi