Papa Franjo potpisao je ispričnicu najmlađem sudioniku Sinode o sinodalnosti koja se do 28. listopada odvija u Vatikanu.

Wyatt Olivias, 19-godišnji student Sveučilišta u Wyomingu, u Rimu je proveo četiri tjedna na svakodnevnim sastancima i raspravama povezanim sa sinodom te ga u ponedjeljak očekuje 13-satni let iz glavnog grada Italije za Denver uz višesatnu vožnju do kampusa. Zbog toga je uživo zamolio Svetog Oca da mu potpiše ispričnicu kako bi se mogao kratko odmoriti nakon povratka u SAD.

Premda je, kako javlja Vatican News, svoju želju za odmorom na papir stavio u polušali, papa Franjo odlučio je potpisati dokument, i to s osmijehom.

Olivas je inače član zajednice Totus Tuus te je zahvalio Svetom Ocu što ga je pozvao na sinodu i tako dao glas mladim ljudima u Crkvi.

U ranijem razgovoru s novinarima, mladi Amerikanac istaknuo je kako mu je sudjelovanje na sinodi dalo novi pogled na Crkvu.

“Bilo je nevjerojatno iskustvo čuti različite poglede iz cijelog svijeta i doživjeti da te drugi doista slušaju. Mislim da je super što sam imao priliku doživjeti drugu stranu priče.”