Peteru Lombardiju, dvanaestogodišnjem dječaku sa sindromom Down, kojemu je prije tri godine dijagnosticirana leukemija, jučer se ispunila velika želja – poljubio ga je Papa.

Svoju je želju htio ispuniti još 2015. kada je papa Franjo sudjelovao na Svjetskom susretu obitelji u Philadelphiji, no zbog ustanovljene bolesti morao je biti zadržan u bolnici te je propustio priliku vidjeti Svetog Oca.

Peterova majka Brenda kasnije je izjavila kako bi njezin sin bio sretan da mu je Papa nakon jučerašnje Opće audijencije samo domahnuo, no, nakon što ga je Franjo primijetio, odlučio je ne samo dati mu dugo iščekivani poljubac nego i pozvati ga da mu se pridruži u papamobilu u vožnji po Trgu svetoga Petra.

Dječakova majka je novinarima opisala i vrlo simpatičan trenutak u kojem je on prvi put izrazio svoju želju. Bilo je to kada je Peter tijekom svog boravka u bolnici gledao Papu na TV-u. Prišli su mu predstavnici zaklade Zaželi želju, i pitali ga što mogu učiniti za njega, na što im je on odgovorio:

“Vidite onog čovjeka na TV-u koji ljubi djecu? Želim da me poljubi!”

Iako mu oni mogli obećati njezino ispunjenje, tijekom njihova posjeta Vatikanu u pomoć mu je priskočila supruga jednog od članova Švicarske garde koja ga je provela do prvog reda i savjetovala roditelje: “Kada papa Franjo bude prolazio, podignite dječaka i vrištite.”

Upalilo je, Bogu hvala!

Ivo Džeba | Bitno.net