Prihvativši pozive Njegove Svetosti Karekina II., glavnog patrijarha i katolikosa svih Armenaca, građanskih vlasti i Katoličke Crkve, papa Franjo će posjetiti Armeniju od 24. do 26. lipnja 2016. Istodobno, prihvativši pozive Njegove Svetosti i blaženstva Ilie II., katolikosa patrijarha cijele Gruzije, građanskih i vjerskih vlasti Gruzije i Azerbajdžana, Sveti Otac će dovršiti svoj apostolski pohod Kavkazu posjetom potonjim dvjema zemljama od 30. rujna do 2. listopada 2016., priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Sveti Otac izrazio je želju da posjeti Armeniju tijekom povratka sa svog pohoda zemljama Srednje Afrike. “Obećao sam trojici (armenskih) patrijarha da ću doći: obećanje je učinjeno. Ne znam kada će to biti moguće, ali dao sam obećanje”, izjavio je tada Papa.

Podsjetimo, papa Franjo će 14. i 15. travnja pohoditi grčki otok Lezbos gdje će se sastati s izbjeglicama. Osim toga, Papa će ove godine putovati i u Poljsku, na Svjetski dan mladih u Krakovu koji se održava od 27. do 31. srpnja.

Bitno.net