Zadovoljstvo i oprez zavladalo je među kršćanima u Pakistanu nakon najave odgode primjene odluke telekomunikacijskih vlasti o zabrani slanja SMS poruka sa nedoličnim riječima među kojima je i Isus Krist, javlja agencija Fides.

Mobiteli

Vlasti su najavile reviziju liste zabranjenih riječi u SMS porukama i konačni popis za nekoliko dana. Odluka je izazvala prosvjede kršćana i udruga za ljudska prava, jer je među 1600 zabranjenih riječi bilo i ime Isusa Krista.

Salim Khursheed Khokhar, član pakistanskog parlamenta, kršćanin, prosvjedovao je pred  predsjednikom parlamenta Nisar Khuhro-om. Mnoge nevladine udruge najavile
su tužbe na sudovima prosvjedujući protiv odluke. U Katoličkoj crkvi, koja je najavila pritisak na vladu, kršćani govore o „pokušajima, javnim ili prikrivenim, da se zaustavi širenje kršćanske poruke u Pakistanu“.

U razgovoru za agenciju Fides otac John Shakir Nadeem, tajnik Povjerenstva za društvene komunikacije  Biskupske konferencije Pakistana istaknuo je stajalište kršćana: „Podržati ćemo gledište o pravilnoj i plodonosnoj uporabi modernih tehnologija. Nove se tehnologije upotrebljavaju za brzu komunikaciju sa masama. Kršćani u Pakistanu, iako mala manjina, jako ih koriste u djelu evangelizacije. Staviti riječ Isus Krist na listu nedoličnih riječi bilo bi sramotno, bilo bi to ne samo protiv temeljnih ljudskih prava, već i protiv vjerskih prava kršćanske zajednice“.

Glede odluke o odgodi otac Nedeem primjećuje:“ Čini se da je to bio čin sondiranja reakcije kršćana. Mislim da bi vlasti mogle u buduće upotrijebiti i neke druge tehnike za bi zaustavile kršćansku poruku. Stoga se povjeravamo pozornosti međunarodnih mass medija da prokazuju i zaustavljaju takve pokušaje“.

Za Bitno.net: Marijo Udina