Davidova palaca

Znanstvenici s Hebrejskog sveučilišta u suradnji s Izraelskom komisijom za antikvitete iskopali su u gradu Shaarayimu palaču biblijskog kralja Davida. Palača se prostire na tisuću metara kvadratnih. Ruševine su, tvrde povjesničari, nepobitni dokaz postojanja centralne vlasti u Judeji u doba kralja Davida (10. stoljeće pr.Kr.).

Kako javlja HRT, otkrivena je i velika riznica puna artefakata – uključujući religijske predmete, pečate, grnčariju i alate. Palača se nalazi u središtu lokacije i viša je od ostalih građevina u gradu. Ima sobe s različitim instalacijama – dokazima o metalnoj industriji.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

Kraljevska obitelj imala je odličan pogled na zemlju, od Sredozemnog mora do planina Hebron i Jeruzalema. Arheolozi su pronašli i veliku glinenu zgradu koja je služila kao administrativno skladište. Komisija za antikvitete se nada da će nova otkrića dovesti do proglašenja ove lokacije nacionalnim parkom.

U biblijskom gradu Shaarayimu David se borio protiv Golijata. Smatra se da je taj grad postao moderni grad Khirbet Qeiyafa, a smješten je oko 30 kilometara jugozapadno od Jeruzalema.

Bitno.net