Nakon što je naš portal objavio vijest o otmici franjevačkog svećenika Dhiye Azziza, sinoć je javljeno kako je isti oslobođen iz ruke otmičara.

“Danas smo dobili informaciju kako je fra Dhiya Azziz oslobođen te se osjeća dobro”, piše na službenoj stranici franjevačke Kustodije Sveta Zemlja.

Naime, fra Azziz nestao je 23. prosinca prošle godine tijekom putovanja iz sirijske luke Lattakie u mjesto Yacoubieh, gdje je služio kao župnik te mu se od tada izgubio svaki trag.

Franjevački kustos Svete Zemlje, fra Perbattista Pizzaballa, izjavio je tom prilikom kako su kod prijašnjih otmica franjevačkih svećenika, otmičari uvijek uspostavili kontakt s Kustodijom tražeći otkupninu, međutim to ovdje nije bio slučaj.

I dalje se ne zna tko je oteo fra Azziza niti koji je razlog njegove otmice.

“Zbog povjerljivih razloga ne možemo ponuditi više informacija. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli osloboditi ga”, stoji u priopćenju Kustodije.

Ovo nije prvi put da su fra Dhiyu Azziza oteli i pustili. Slično se dogodilo u srpnju prošle godine, kada ga je otela jedna od brojnih džihadističkih grupa s namjerom da iznudi novac. Tom prilikom franjevac je također pušten na slobodu nakon nekoliko dana.

Od početka rata u Siriji oteto je već nekoliko svećenika, među kojima i o. Jacques Mourad, zatim dva biskupa, metropolit Boulos al-Yaziji te metropolit Mar Gregorios Youhanna Ibrahim te 13 redovnica, koje su na kraju puštene na slobodu.

Tino Krvavica | Bitno.net