– Znam da mislite na mene i da za mene molite. Iznimno sam vam zahvalan na tome. Posebno vas osjećam kad se molim. Molim se da ostanete jaki i da vjerujete. Dok se molim zaista osjećam kao da vas mogu dotaknuti u tami – piše u svom pismu roditeljima James Foley, američki novinar kojeg su okrutno ubili islamisti.

Foley je prije smaknuća drugom zatvoreniku u ćeliji izdiktirao pismo koje je ovaj, kad se vratio u SAD, prenio njegovoj majci. Pismo je u nedjelju objavljeno na Facebook stranici Free James Foley koju su pokrenuli njegovi prijatelji i obitelj.

– Imao sam loše i dobre dane. Svi smo sretni kad netko bude oslobođen, ali naravno da svatko priželjkuje svoju slobodu. Pokušavamo se ohrabrivati i davati snagu jedni drugima. Radost ispunja moje srce kad razmišljam o svojoj obitelji i prijateljima – piše Foley u pismu.

Foley je naveo da se u zatočeništvu nalazio s još 17 talaca iz raznih zemalja, a vrijeme su skraćivali razgovarajući o sportu i filmovima.

U pismu je Foley uputio osobne poruke braći, sestrama i baki, podsjećajući ih na zajedničke trenutke te im ulio nadu u ponovni susret.

– Bako, molim te uzmi svoj lijek, nemoj zaboraviti na šetnju i ples. Planiram te odvesti Margariti kad se vratim. Budi jaka jer će mi trebati tvoja pomoć da se oporavim – napisao je.

Foley, koji je otet u studenom 2012. godine u Siriji, u zatočeništvu je napisao brojna pisma svojoj obitelji, ali sva su zaplijenili militanti.

Novinar kojeg su okrutno ubili islamisti dolazio je iz katoličke vjerničke obitelji, a već je ranije bio uhićen, u Libiji 2011., kada je i napisao svoje svjedočanstvo o molitvi krunice ‘Dok sam bio u zatvoru molio sam svaki dan krunicu, i ta mi je molitva darovala unutarnju slobodu’.

Bitno.net