Sara Winter, punim imenom Sara Fernanda Gironim, brazilska feministica te jedna od osnivačica ogranka feminističke organizacije FEMEN u Brazilu, proglasila je rat feminizmu i pobačaju, javlja LifeSiteNews.

Njeno preobraženje započelo je prije dva mjeseca kada je postala majka poručivši kako je “njen život dobio novi smisao”. Winter je već jednom bila trudna, međutim to dijete je pobacila zbog čega danas žali: “Pokajala sam se jer sam izvršila pobačaj i danas tražim oprost”.

Winter je pozvala druge žene koje žele pobaciti da “pažljivo promisle” o tome rekavši kako ne želi da prođu kroz isto što i ona.

“Pišem ove redove dok on (dijete, op.a.) spokojno spava na mojem krilu. To je najbolji osjećaj na svijetu” nadodala je nekadašnja feministička ikona.

Sara Winter bila je jedna od začetnica ogranka FEMEN-a u Brazilu, organiziravši prosvjede u toplesu te postavši prava medijska senzacija. Njena slika kako se ispred Crkve Gospe od Candelaria, polugola ljubi sa drugom djevojkom dok u pozadini stoji križ, postala je poznata širom Brazila (kasnije se ispričala kršćanima za navedenu fotografiju).

Međutim ubrzo je došla u sukob s ukrajinskim vodstvom FEMEN-a koje ju je optužilo za neodgovornost, poručivši kako im je počinila “veliku štetu”. Premda nikada nije postalo do kraja jasno je li otpuštena ili je sama otišla iz FEMEN-a Winter je osnovala svoju vlastitu feminističku organizaciju Bastardas s kojoj je nastavila borbu za ono što je smatrala ženskim pravima.

Njen pravi uspjeh tu je tek počeo. Smatravši sebe sljedbenicom “sextremismo” ideologije, prosvjedovala je protiv “mačizma”, koristivši svoje golo tijelo kao platformu za prenošenje poruke. Razlika između FEMEN-a i njene organizacije bila je u tome što su kao članovi Bastardasa mogli djelovati i muškarci.

brazilska feminstica Sara Winter 2

Foto: Sara Winter (desno) i njena kolegica tijekom jednog od svojih performansa / Facebook: Colectivo Bastardas

Međutim danas je Sara napustila feministički pokret nazvavši ga “religijskom sektom” koja koristi žene kao objekte, promovira lezbijstvo te prikriva pedofiliju u svojim redovima.

“Za feminističke sekte žene nisu inspiracija, one su stvar u najgorem smislu te riječi. One su prikladni objekti korisni za potpirivanje mržnje prema kršćanstvu, mržnje prema muškarcima, mržnje prema ženskoj ljepoti, mržnje naspram ravnoteže u obiteljima. To je feminizam, to mogu garantirati s obzirom da sam bila unutra”.

Winter je nedavno izdala knjigu “Kučko, ne! Sedam puta kada me feminizam izdao” u kojoj opisuje kako su je pripadnici feminističkog pokreta često uvlačili u svijet droge, seksa sa nepoznatim osobama, a neke lezbijke su je čak i zlostavljale. U knjizi također spominje kako se jednom povjerila feministikinji koja je bila sveučilišna profesorica, rekavši joj da je kao tinejdžerka bila uključena u prostituciju. Umjesto da joj ponudi izlaz iz te situacije, profesorica je podržala to čime se bavila.

Ova bivša brazilska feministica naglašava kako je rijetko kada primila podršku, lijepe riječi i razumijevanje od strane žena, a i te rijetke trenutke pružila bi joj “starija, konzervativna antifeministica”, koja ju je “tretirala poput kćeri”.

Nakon odlaska iz feminističkog pokreta Sara se prestala identificirati kao biseksualka, postala je pro-life te danas drži predavanja protiv rodne ideologije, marksizma i feminizma zajedno sa psihologinjom Marisom Lobo.

Sara je zaključila kako je prekinuvši s feminizmom postala “puno sretnija” naglasivši kako sada može “bolje pomoći ženama”.

Tino Krvavica, LifeSiteNews | Bitno.net