nizozemska posvećena bezgrešnom srcu marijinom

Biskupi Nizozemske, jedne od najsekulariziranijih država svijeta, posvetili su svoje biskupije bezgrešnom srcu Marijinu u obredu koji se dogodio prošli vikend u Maastrichtu, prenosi poljska katolička informativna agencija KAI.

Posveti Nizozemske bezgrešnom srcu Marijinu nazočili su svi biskupi i pomoćni biskupi Nizozemske biskupske konferencije, a liturgiju je predvodio metropolit Utrechta kardinal Willem Eijk.

On je u homiliji podsjetio kako je o posvećenju svih zemalja svijeta i Rusije njezinu bezgrešnom srcu Marija govorila tijekom ukazanja u Fatimi. Podsjetio je i na vremenski i politički kontekst ukazanja. Bilo je to u vrijeme kada su vlast u Portugalu preuzele anticrkvene snage koje su željele katoličanstvo izbaciti ne samo iz javnog prostora nego i iz naroda. Ukazanja u Fatimi to su spriječila, podsjetio je kardinal.

“I mi sada tražimo Marijinu zaštitu”, rekao je aludirajući na antiteističko ozračje koje sve više vlada Nizozemskom.

“Situacija u kojoj se nalazi Crkva sigurno nije bolja u novom stoljeću. Kršćanstvo je najprogonjenija religija u svijetu. Što je još žalosnije, progoni ne dolaze samo izvana”, rekao je kardinal.

Podsjetio je kako je djeci u jednom od ukazanja Marija pokazala i užase pakla.

“O paklu tako rijetko govorimo danas u homilijama i propovijedima. A Marijino upozorenje treba shvatiti jako ozbiljno”, rekao je kardinal u homiliji kojom je popratio čin posvećivanja Crkve u Nizozemskoj bezgrešnom srcu Marijinu.

Goran Andrijanić | Bitno.net