Don Tadgh Furlong je u svibnju 2010. godine prihvatio privremeno povlačenje iz službe kako bi se provela istraga nakon prijave za zlostavljanje upućene na njegov teret. Rezultate istrage razmotrilo je Savjetodavno vijeće potvrdivši da je prijava neutemeljena.

Kolar

Povući se iz svećeničke službe u slučaju neke prijave ne znači da je ono što se istražuje istinito ili lažno. Riječ je o nužnoj opreznosti jer su sigurnost i dobrobit djece najvažniji u slučaju podnesene optužbe – rekao je irski nadbiskup Dermot Clifford, najavljujući vjernicima povratak u svećeničku službu don Tadgha Furlonga koji je 36 godina vršio službu u župi u Cappawhiteu. Povlačenje iz službe od nedužne osobe zahtijeva veliku osobnu žrtvu – dodao je nadbiskup.

Spomenuti je svećenik, naime, u svibnju 2010. godine prihvatio privremeno se povući iz službe kako bi se provela istraga nakon prijave upućene na njegov teret. Rezultate je istrage razmotrilo Savjetodavno vijeće koje je u Crkvi ustanovilo Nacionalno vijeće za zaštitu djece, te potvrdilo da je prijava neutemeljena. Don Tadgh je ovu dugu kušnju podnio izuzetno hrabro i časno – istaknuo je nadbiskup Clifford.(rv/bitno.net)