1784997_1406012824.0341[1]

Jedna tužna priča potiče na razmišljanje, a dolazi sa Tajlanda gdje je jedna žena u ekonomskim poteškoćama  “posudila” svoju maternicu jednom australskom paru. U utrobi je devet mjeseci nosila blizance, samo što je dečkiću u trećem mjesecu trudnoće utvrđen Downov sindrom. Tajlanđanka je odbila abortirati i rodila je oboje djece. Ali Australci su sa sobom uzeli samo zdravu djevojčicu. Pokrenuto je pravo online natjecanje solidarnosti.

Gammy, osim Downovog sindroma pati i od prirođene srčane bolesti. Potrebno mu je stoga vrlo skupo liječenje. Jedan liječnik u bolnici u Bangkoku gdje je rođen i koji je pratio slučaj je otvorio online peticiju na stranici  Gofoundme (tko želi može sudjelovati na ovom linku). Na stranici je naravno ispričana priča o Gammyju.

Surogat majka, koja je potom ostala njegova jedina majka, nije željela abortirati. U trećem mjesecu je zajedno s australskim parom kojem je iznajmila maternicu, otkrila da dijete ima Downov sindrom. Ali ona je budist i zato je odbila prekinuti trudnoću. Tajlanđanka je bila u velikim ekonomskim teškoćama i zato je odlučila iznajmiti vlastitu maternicu putem jedne firme koja se time bavi.

S australskim parom je dogovorila cijenu od 11.700 dolara čemu je bilo pridodano još 1.673 dolara kad se saznalo da gospođa očekuje blizance. Ali kada su rođeni, samo je Gammyjeva sestrica otputovala u Australiju. On ne. Ima Downov sindrom i uz to srčanu bolest. Preveliki teret za bogati australski par.
Ali umjesto para bez srca, na tisuće je ljudi spremno pomoći Gammyju putem novčanih donacija. Ovaj događaj je poslužio i Tajlanđanki da uputi poruku svojih sunarodnjakinjama: “Pazite ako iznajmljujete svoje tijelo, ako nešto krene po zlu, nitko vam neće pomoći”.

IZVOR: tgcom24.mediaset.it | Bitno.net