tereza

U suradnji između austrijskih, njemačkih i hrvatskih karmelićana te Družbe Marijinih sestara od Gore Karmela („Marienschwestern vom Karmel“) i društva „Weitblick“ izrađena je aplikacija za pametne telefone prigodom 500. obljetnice rođenja sv. Terezije Avilske (1515-2015). Počevši od 1. siječnja svakodnevno se može besplatno dobiti poticajni tekst iz djelâ sv. Terezije na hrvatskom jeziku, povezan s dotičnim danom, kao i tekst Evanđelja koje se tog dana naviješta na euharistijskim slavljima.

Tekstovi sv. Terezije uzeti su iz njezinih djelâ, prema izboru provincijala njemačke karmelske provincije o. Ulricha Dobhana OCD. Ilustracije je izabrala s. Anna Pointinger iz družbe „Marienschwestern vom Karmel“ iz Linza, a aplikaciju je razvio i programirao Christoph Ernst Wottawa.

Aplikaciju možete pronaći na obnovljenim mrežnim stranicama hrvatskih karmelićana (www.karmel.hr) ili izravno na sljedećim adresama: za iPhone/iPad: OVDJE; za Android: OVDJE.

Ovo je tek jedna od brojnih inicijativa prigodom terezijanskog jubileja o kojima se, uz spomenuto mrežno mjesto, obavijesti mogu pratiti i na Facebook stranici: „Za Tebe sam rođena“.​

Bitno.net