Islamistička teroristička skupina Islamska država (ID) otela je 90 asirskih kršćana iz jednog naselja na sjeverozapadu Sirije, izvijestile su danas svjetske agencije o novoj lošoj vijesti s Bliskog istoka.

Vijest o otmici objavila je udruga Sirijski opservatorij za ljudska prava, a potom su je prenijele agencije. Prema njoj, teroristi koji se povlače nakon kurdske protuofenzive oteli su 90 ljudi iz kršćanskog naselja u blizini Tal Tamra. Kako su pojasnili iz Opservatorija, njihovi izvori na terenu uhvatili su na radio vezi razgovor između militanata u kojem je jedan govorio o 90 “križara” koje su oteli. Isti izraz teroristi su koristili za koptske kršćane koje su nedavno pogubili i video toga zločina objavili na internetu.

ID (ranije poznat kao Islamska država Iraka i Levanta – ISIL) znan je po svojim zločinima nad kršćanima i drugim vjerskim manjinama. Tisuće kršćana, među njima oni iz Mosula morali su napustiti svoja ognjišta na kojima su prisutni već 2000 godina. Sudeći prema dosadašnjem ponašanju militanata iz ID-a, otete kršćane čeka ili pogubljenje ili, ako je riječ o ženama, prodaja u seksualno roblje.

G. An. | Bitno.net