Kanadska pro-life aktivistica Mary Wagner ponovno je u zatvoru. Žena koja dolazi pred klinike za pobačaje i tamo odgovara majke od ubojstva svoje djece već se nekoliko puta našla zatočena zbog toga. Sada će u zatočeništvu provesti još jedan Božić iako ju je sud bio spreman pustiti uz jamčevinu i jamstvo da neće ići pred klinike za pobačaje. Ona na to nije pristala.

“Nisam spremna potpisati dokumente za jamčevinu. Ne mogu obećati da neću ići pred klinike za pobačaje kako to sud od mene traži”, rekla je Wagner i dodala kako će se ovaj put sama braniti.

Wagner je optužena za kršenje uvjetne kazne i novi prekršaj koji je počinila i za koji treba platiti 5000 kanadskih dolara. Što je napravila? Ušla je u kliniku za pobačaje, sjela kraj tri žene u čekaonicu, darovala im ružu i počela razgovarati s njima o tome koliko je loše to što misle napraviti.

Osoblje klinike zvalo je policiju odmah nakon što je Wagner došla u čekaonicu. Ovi su došli, sproveli je iz klinike i rekli joj da će je uhititi ako se vrati. Ona je učinila baš to – vratila se i potom je uhićena.

Mary Wagner je od početka svojih aktivnosti 2000. godine provela ukupno četiri godine u zatvoru. Uvijek iz istog razloga – ulaska u klinike koje kanadski zakon tretira kao “ometanje poslovnih aktivnosti”.

Pri tome, uvijek je nastojala istaknuti kako ne želi raditi žrtvu od sebe, nego je isticala kako su u središtu onoga što radi – nerođeni i njihov život.

“Nije riječ o tome jesam li uhićena ili ne. Riječ je o tim bijednim majkama i njihovoj bespomoćnoj djeci koja će biti ubijena. Dužni smo im dati svu ljubav i zaštitu… Majke mogu biti u teškoj situaciji koja ih je natjerala zaboraviti na njihovu prvu dužnost: zaštititi svoje dijete. Jesmo li spremni pomoći im? Spremni podnijeti tu žrtvu? Biti tu za nju i njezino dijete?” napisala je Wagner u jednom otvorenom pismu članovima pro-life pokreta.

Ovaj put u zatvoru s njom je i Linda Gibbons, još jedna pro-life aktivistica koja je također zatočena zbog ulaska u klinike za pobačaje. Ova 67-godišnjakinja čeka suđenje, a u zatvoru je zbog kršenja uvjetne kazne. Uhićena je jer je šetala ispred klinike za pobačaj, prosvjedujući protiv abortusa. Gibbons je u zatvorima provelo oko 10 godina svog života jer ne želi odustati od svoje borbe.

Ako želite Mary i Lindi poslati čestitku za Božić i Novu godinu, to možete učiniti na ovu adresu:

Vanier Centre for Women
P.O Box 1040
655 Martin St.
Milton, ON L9T 5E6
CANADA

Pri tome, pazite na sljedeća pravila:

1. Ne šaljite ništa plastično, metalno kao ni naljepnice.
2. Stavite povratnu adresu na čestitku kao i na kovertu.
3. Ne spominjite nutarnje radnje zatvora.
4. Imajte na umu da će zaštitari pažljivo pregledati svu poštu i sve povjerljive sadržaje.

Naravno, hrabrim pro-life aktivisticama možete pomoći i molitvom!

G. An. | Bitno.net