VATIKANSKI GLASNOGOVORNIK 'SPUŠTA LOPTU'

Lombardi: Na odluku o Međugorju sačekat ćemo još nekoliko mjeseci

Glasnogovornik je rekao kako redoviti sastanak Kongregacije za nauk vjere na kojem bi se o Međugorju trebalo raspravljati ipak neće biti održan ovaj mjesec

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Sveta Stolica ipak se neće izjasniti o Međugorju tako brzo kako se očekivalo, poručio je glasnogovornik o. Federico Lombardi, te dodao kako se to sigurno neće dogoditi prije ljetne stanke u Vatikanu.

Lombardi je u razgovoru za američku internetsku stranicu National Catholic Register rekao o datumu odluke:

“Ako me pitate je li riječ o danima, tjednima ili mjesecima, mislim da je najsigurnije reći – još najmanje nekoliko mjeseci.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik je rekao kako mjesečni sastanak Kongregacije za nauk vjere na kojem bi se o Međugorju trebalo raspravljati ipak neće biti održan ovaj mjesec. Podsjetimo, Papa je u zrakoplovu kojim se vraćao iz Sarajeva novinarima rekao kako bi se sastanak Kongregacije s tim pitanjem na dnevnom redu, prema njegovim saznanjima trebao održati krajem ovog mjeseca. Sada Lombardi tvrdi suprotno, što znači da je tvrdnja o tome kako će konačno mišljenja Svete Stolice o Međugorju biti ‘trenutačna’ ipak bila pretjerana.

O temi Međugorja možete pročitati komentare naših urednika OVDJE i OVDJE.

G. An. | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 14. lipnja 2015.

Možda vam se svidi