Gaga

Kako javljaju novinske agencije, više stotina mladih katolika dočekalo je Lady Gagu u Manili prosvjedima tražeći od nje da “poštuje vjeru i prestane bogohuliti”.

Mladi Filipinci namjeravaju čitavo vrijeme Gaginog boravka organizirati bdijenja u blizini mjesta održavanja koncerata. Ističu da ih vrijeđa Gagina glazba, posebno pjesma “Judas” u kojoj se izruguje s Isusom. “Lady Gaga zastupa izobličen pogled na Isusa Krista i nama je to uvredljivo. Njezina je glazba i sve što ima s njom veze potpuno različito od naših vrijednosti”, izjavio je jedan od inicijatora prosvjeda, Ruben Abante.

Vlasti ove većinski rimokatoličke zemlje odobrile su, usprkos traženjima katolika, održavanje koncerata koji su na rasporedu u ponedjeljak i utorak, ali na pozornici je strogo zabranjena golotinja. Osim toga, prema filipinskom zakonu ljudi koji vrijeđaju rasu ili religiju mogu biti suočeni s kaznom od čak šest godina zatvora, ističu agencije.

Gaginu azijsku turneju “Born This Way” i drugdje prate prosvjedi. Osim toga, osobama mlađim od 18 godina nije bio dopušten ulazak na koncert u Južnoj Koreji, a u Indoneziji joj je zabranjeno nastupati.

Bitno.net