Kršćani u Maleziji čine 9% ukupnoga stanovništva koje je dvotrećinski muslimansko, dok 19% stanovništva prakticira budizam, a 6% hinduizam.

Malezija

Kršćanske Crkve u Maleziji više ne prihvaćaju lošije i diskriminatorsko postupanje prema njima – odlučno je stajalište koje je Kršćanski savez u Maleziji izrazio u priopćenju objavljenom nakon razgovora s premijerom Najibom Razakom.

Predstavnici su spomenutoga saveza, naime, tijekom susreta zatražili odlučniju intervenciju Vlade kako bi se zaustavili sve češći napadi, fizički i riječima, kojih su žrtve, posljednjih mjeseci, bili kršćani u toj zemlji, te da se učine nevažećima svi zakoni i pravila koji legaliziraju diskriminacije kršćana.

U priopćenju su premijeru Razaku upućene izričite kritike zbog njegove tromosti, te stoga kršćanski vođe na kraju od njega traže da ustanovi Ministarstvo za nemuslimanske vjerske poslove, kojemu će zadaća biti zaštita prava i interesa vjerskih manjina, bile one kršćanske, budističke, sikh, taoističke ili hinduske. Kršćani u Maleziji čine 9% ukupnoga stanovništva koje je dvotrećinski muslimansko, dok 19% stanovništva prakticira budizam, a 6% hinduizam.

(rv/bitno.net)