Korizma u Parizu

„Korizmena predavanja“ naslov je inicijative Pariške nadbiskupije, u okviru koje se još od 1835. godine svake korizmene nedjelje u pariškoj katedrali Naše Gospe održavaju konferencije koje su za grad, kao i za cijelu Francusku, uporište za kršćansko razmišljanje o aktualnosti vjere.

U godini u kojoj Katolička crkva u Parizu razmišlja o etičkim temeljima solidarnosti, pitamo se kako otvoriti putove nade u trenutku krize slijedom koje na budućnost gledamo zabrinuti i nezainteresirani – istaknuto je u priopćenju Pariške nadbiskupije.

Stoga je svrha predavanjā – kako stoji u priopćenju, a prenosi agencija Sir – odrediti putove razmišljanja i zajedničko djelovanje. Na predavanjima će se uvijek suočiti jedan predstavnik „kršćanske savjesti“ i predstavnik „drugih iskustava“.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Prvo je predavanje, 26. veljače, održao milanski nadbiskup kardinal Angelo Scola, te govorio o temi „Kršćanska etika i život u društvu“, a niz će završiti na Cvjetnicu, predavanjem Andree Riccardija, utemeljitelja Zajednice svetoga Egidija i ministra u talijanskoj Vladi, o temi „Solidarnost: realizam i duh“.(rv/bitno.net)


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 1. ožujka 2012.

Možda vam se svidi