Katolički svećenik iz biskupije Richmond u saveznoj američkoj državi Virginiji prošlog je tjedna na svom Twitter profilu podijelio prekrasnu priču o ispovijedi, koju je prenio ChurchPop.

Vlč. Dan Beeman, koji služi u župi Gospe Karmelske u Newport Newsu, ispričao je kako je naručio dostavu kineske hrane putem aplikacije Ubera Eats, što je završilo neočekivanom podjelom sakramenta.

“Uber Eats mi je dostavio hranu. Ja sam zatvorio vrata. Vozač pokuca ponovno nakon minutu. Mislio sam da mi je zacijelo dostavio krivu narudžbu”, napisao je Beeman, nakon čega je prenio svoj kratki dijalog s dostavljačem:

– “Jeste li svećenik? Katolički svećenik”

– “Da, ovo je rektorat.”

– “Pa, mogu li se ispovjediti prije nego što započnete s jelom?”

Komentirajući događaj za Fox News, vlč. Beeman je rekao: “Bila je to nevjerojatna stvar. Jedna od stvari koja je zajamčena u ispovijedi je anonimnost. On je nosio zaštitnu masku i šešir. Nemam pojma tko je bio.”

“Kakva prilika za nevjerojatnu milost”, zaključio je. “To je bio zbilja lijep susret.”

Njegov tvit o tom događaju zaradio je 1000 lajkova, a prenijelo ga je preko 10 000 korisnika Twittera.

Uz brojne komentare u kojima su ljudi izrazili radost zbog ovog događaja, našao se i komentar jednog liječnika koji je sudjelovao u sličnom događaju, ali “s druge strane”.

“Prošlog je tjedna jedan od mojih pacijenata bio svećenik. Nakon što sam završio s tretmanom pitao sam ga bi li došao u moj ured kako bi me ispovjedio!”, napisao je korisnik Twittera.

Bogu hvala na našim svećenicima!

Bitno.net