Novina imenom “Strefa Jezusa” (što znači “Isusova zona” i očita je duhovita parafraza termina “navijačka zona”) bit će tiskana u više od 30.000 primjeraka i to na poljskom, te engleskom jeziku. Kako je objasnio njezin glavni urednik Michał Bondyra, autori novine imali su na umu kako će i među navijačima biti puno kršćana.

“Cilj nam je s ovom novinom svratiti pozornost na činjenicu da sportska zbivanja i te kako mogu biti povezana s religijom i kršćanskim vrednotama”, rekao je Bondyra.

“Strefa Jezusa” tiska se pod izravnim patronatom nadbiskupa poznanjskog Stanislawa Gadeckog, te primasa Poljske nadbiskupa Jozefa Kowalczyka.  Na 24 stranice kolor izdanja bit će, među ostalim, objavljena svjedočanstva poljske nogometne zvijezde Bartosza Bosackog i dominikanca Jana Gore koji svake godine organizira popularne susrete katoličke mladeži. Čitatelji će moći pročitati i članak o karitativnim aktivnostima udruge navijača nogometnog kluba Lech iz Poznanja, te tekst bibličara prof. Janusza Nawrota o sportovima koji se spominju u Bibliji. U “Strefi Jezusa” bit će objavljeno i svjedočanstvo obraćene hip-hop zvijezde Mr. Frenchmana.

Čitatelji će u novinama moći dobiti i precizne informacije o mjestu  i vremenu Svetih misa koje će svećenici u Poznanju u vrijeme Eura 2012. predvoditi na više jezika – engleskom, hrvatskom, poljskom, talijanskom te latinskom. Osim “duhovnih” informacija novina će turistima ponuditi i one praktične za snalaženje u jednom od najvećih poljskih gradova. U “Stefi Jezusa” bit će objavljena mapa grada na kojoj će osim stadiona i navijačkih zona biti označene i crkve gdje se održavaju mise na njihovom maternjem jeziku, kao i “zone tišine”, odnosno crkve gdje navijači mogu doći u bilo koje doba dana i pomoliti se.

Volonteri koji će novinu dijeliti navijačima bit će iz udruge “Przystanek Euro”, skupine sastavljene od svećenika i laika koja će Euro 2012, iskoristiti za evangelizaciju i promicanje kršćanskih vrijednosti među navijačima, bilo izravnim razgovorima i susretima s njima, bilo raznim akcijama duhovnog i kulturnog tipa.

Goran Andrijanić | Bitno.net