Nadbiskup Manile kardinal Luis Antonio Tagle pozvao je vjernike na solidarnost sa žrtvama tajfuna na Filipinima, javlja CNA.

– Niste sami i nikada nećete biti sami – poručio je kardinal žrtvama i pozvao vjernike na dan molitve i posta kako bi bili blizu onima koji pate i trebaju našu pomoć.

– Vrijeme katastrofe je vrijeme da pomognemo drugima. To nije vrijeme da mislimo samo na sebe i zaboravimo na druge. To je vrijeme da utješimo i zagrlimo svoje susjede i pokažemo ljubav koja je jača od potresa ili tajfuna, ljubav koja će obnoviti živote ljudi i ponovno izgraditi naš narod – rekao je kardinal u svojoj poruci.

‘Dan žalosti i nade’ s temom ‘Solidarnost u molitvi’ održat će se 16. studenoga. Kardinal će toga dana predvoditi molitvu i klanjanje u 20 h u crkvi San Fernando u Manili. Molitveni sat bit će posvećen žrtvama tajfuna, zbog čijih posljedica je prema procjenama poginulo najmanje 10 000 ljudi.

Filipinski biskupi također su pozvali na molitvenu devetnicu za žrtve tajfuna, kao i za žrtve potresa koji je u listopadu pogodio Filipine.

CNA | Bitno.net