“Obitelj je mreža opstanka za budućnost.” Tim je riječima 20. srpnja kardinal Christoph Schönborn istaknuo važnu ulogu obitelji, govoreći na Susretu mladih obitelji u štajerskom Pöllau, kako prenose web stranice Bečke nadbiskupije. Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća istovremeno je bilo puno kriza, prekida i odustajanja rekao je kardinal: “Najjasniji znak bile su obitelji. Obitelji koje se okupljaju, koje se raduju u vjeri i u Crkvi, koje gaje novu ljubav prema Biblije, koje su gladne Božje riječi i zajedništva što povezuje, obitelji koje žive u velikoj ljubavi prema Crkva i koje vole Papu.”
Izazov je živjeti kao vjernička obitelj u današnjemu kritičkom društvu, naglasio je Schönborn. Posve jedinstven pastoralni program papa Benedikt XVI. predstavio je već na početku svog pontifikata, a to je prijateljstvo s Isusom kao životni orijentir. “Obitelj kojoj je ljubav prema Isusu u središtu, kreće od dobrog početka. Takve obitelji zrače i ne moraju previše govoriti ili činiti, jer dovoljno je i to što postoje”, rekao je kardinal.

10. Susret mladih obitelji u štajerskom Pöllau završava danas, 22. srpnja. Odvija se pod geslom “Život, dakle, biraj”, a okupio je oko 150 katoličkih obitelji koje zajedno sudjeluju na predavanjima, radionicama i na opsežnom obiteljskom programu. Uz kardinal Schönborna na susretu sudjeluju i biskup Klaus Küng, opat Gregory Henckel-Donnersmarck te brojni drugi uzvanici. Vrhunac susreta bilo je jučerašnje tradicionalno obiteljsko hodočašće na Pöllauberg.

Susret organiziraju različite kršćanske obiteljske inicijative, među kojima su i Inicijativa kršćanske obitelji (ICF), Zajednica Bezgrešne i Zajednica blaženstava. (ika/bitno.net)

Foto: normalityrelief @ flickr.com