četvrta fatimska tajna

“Nema Četvrte fatimske tajne”, poručio je kardinal Giovanni Battista Re, prefekt Kongregacije za biskupe u mirovini, u tekstu objavljenom par dana uoči posjeta pape Franje marijanskom svetištu u Fatimi.

Poljska Katolička informativna agencija KAI prenosi kako je kardinal u časopisu Talijanske biskupske konferencije Avvenire komentirao nagađanja koja traju od 2000. kada je sv. Ivan Pavao II. odobrio objavljivanje Treće fatimske tajne, one koju je Gospa koja se ukazala u portugalskom gradiću prenijela s. Luciji dos Santos, najstarijoj od troje vidioca.

Prema tim nagađanjima, Treća tajna nije otkrivena u cijelosti.

“Nepotrebno je napominjati kako su pogriješili svi oni koji tvrde da tajna nije objavljena u cijelosti. To je neistina. Sve je objavljeno”, napisao je Re i nastavio:

“Kada je tadašnji Sveti oficij predao sv. Ivanu XXIII. zapečaćena pisma s. Lucije, Papa je otvorio kuvertu u nazočnosti svoga ispovjednika i zamjenika Državnog tajnika Angela Dell’Acque. Upravo je on priredio prema Papinom naputku talijanski prijevod dokumenata i držao pod ključem njegove kopije. Mogu posvjedočiti da se ono što je objavljeno 2000. u cijelosti poklapa sa sadržajem dokumenta s kojim je bio upoznat Dell’Acqua.”

Sadržaje i teološke komentare fatimskih tajni možete pročitati na engleskom OVDJE.

Inače, Radio Vatikan objavio je kako oko 45.000 hodočasnika iz Portugala, ali iz cijeloga svijeta trenutačno hodaju prema Fatimi gdje će se ovu subotu dogoditi proslava 100. obljetnice ukazanja uz nazočnost pape Franje.

Goran Andrijanić | Bitno.net