Kamil Stoch, poljski skijaš skakač, osvojio je jučer zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, prvu za njegovu domovinu.

U Poljskoj je, očekivano, zavladala euforija, a pojedini mediji objavili su vijest i o tome da je u subotu popodne, dan prije početka jutarnjeg natjecanja na skakaonici u Sočiju Stoch, zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije Maciejem Kotom, Janom Ziobrom i Dawidom Kubackim, nazočio svetoj misi koju su u Olimpijskom selu predvodili poljski svećenici.

Neposredno nakon natjecanja, jedan novinar je postavio pitanje je li mu kao vjerniku žao što na nedjelju ne može ići na svetu misu, nakon čega mu je skakač rekao da su on i kolege bili sinoć na misi na kojoj su se čitala nedjeljna čitanja. Nedugo potom poljski svećenik Bartlomej Koziej objavio je na svom Twitter profilu fotografiju napravljenu nakon euharistije, a objavljeno je i kako su skakači sudjelovali kao čitači na misi – biblijska čitanja čitali su Kot i Stoch, Kubacki je čitao psalam, a Ziobro molitvu vjernika.

“Iz svega možemo izvući sljedeći zaključak – kao što vidimo život u vjeri doista ne mora smetati u obvezama vrhunskih sportaša. Dapače, može i pomoći”, komentirala je tu vijest internetska stranica katoličkog tjednika Gosc Niedzielny.

G. An. | Bitno.net