Hrvatska reprezentacija prošla je jučer u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru nakon što je s Belgijom odigrala 0-0. Najvećim junakom te utakmice, gotovo unisono, smatra se Joško Gvardiol, 20-godišnji Zagrepčanin koji igra za RB Leipzig.

No ono što je dodatno oduševilo javnost je njegov potez nakon utakmice kad je otrčao i zagrlio majku koja je s tribina pratila utakmicu. Emotivnu fotografiju zabilježio je fotograf Reutersa, a ubrzo je obišla hrvatske, ali i svjetske medije i društvene mreže.

Danas je na tiskovnoj konferenciji o tome progovorio i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

“Vidio sam fotografiju, baš mi je bilo toplo oko srca i zato je Joško najbolji stoper na svijetu. Ne možeš biti samo dobar igrač ako nisi kompletan, ako nemaš sve te osjećaje. Taj odlazak k majci je slika naše reprezentacije, evo sad sam se naježio. Ponosan sam na to. Čestitam njegovoj majci što je takvog sina odgojila.”

“To je fotka dana, mjeseca, godine. Dobit takvoga igrača i sina, skromnoga, na takvom nivou je rezultat odgoja i vjere. To je ono što je jako važno. Mi to zastupamo, ja zastupam takve vrijednosti i na to sam jako ponosan.”