Father Hans Zollner, the Vatican's Chair of the Steering Committee of the Centre for the Protection of Minors, looks on as he attends a news conference at the Pontificial Gregorian University in Rome

Prof. dr. sc. Hans Zollner održat će predavanje o Institutu za psihologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana i njegovom Centru za zaštitu djece, u četvrtak, 16. listopada, u 13 sati u dvorani „Bl. Alojzije kard. Stepinac” na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Dan kasnije, Zollner će imati predavanje na interdisciplinarnom i interkonfesionalnom simpoziju pod naslovom “Religije i nasilje. Što o nasilju kažu psihologija, filozofija, pedagogija i religije” koji će se održati u petak 17. listopada na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove. Satnicu simpozija možete pogledati OVDJE.

Hans Zollner član je Družbe Isusove. Studirao je filozofiju, teologiju i psihologiju u Regensburgu, Innsbrucku i Rimu. Od 2003. godine predaje na Papinskom sveučilištu Gregoriana, gdje je ravnatelj Instituta za psihologiju, voditelj Centra za zaštitu djece, a od 2010. godine i prorektor. Papa Franjo imenovao ga je 2013. godine članom Papinske komisije za zaštitu maloljetnika i jedan je od najistaknutijih crkvenih dužnosnika u borbi protiv zlostavljanja djece u Katoličkoj Crkvi.

Bitno.net