Nedavna anketa koju je proveo tjednik Seventeen, intervjuirajući 1.200 djevojaka i mladića između 15 i 22 godine, donosi neke zanimljive podatke o razmišljanju mladih kada je riječ o seksu.

Istraživanje je pokazalo da bi 66% mladića više voljelo imati djevojku nego seksualne odnose, a osim toga, 75% njih je izjavilo da bi radije čekali i izgubili nevinost s nekim koga zaista vole.

Na pitanje ”Što čini vezu ozbiljnom?” apsolutna većina je odgovorila ”Želja biti s nekim i imati zajedničku budućnost”, slijedi 75%  ”Postati isključiv i biti samo s tom osobom” i samo 34% ”Seks”.

Mnogi mladi (35%) se brinu da će seks promijeniti njihovu vezu.

73% mladića je izjavilo da imaju više poštovanja prema djevojkama koje ne žele seksualne odnose u vezi, i dobar postotak (56%) je izjavio da im je pritisak manji kada njihove djevojke kažu da žele pričekati sa seksualnim odnosom.

23% mladića priznaje da je lagalo da nisu djevci, a zapravo su bili, te da su to napravili samo kako bi sebe prikazali seksualno iskusnijima.

Najveći postotak mladića (78%) bi radije imao partnericu koja se ističe svojom inteligencijom i simpatičnošću, nego svojim fizičkim izgledom.

Zanimljivo je vidjeti još jedno istraživanje koje je provelo Sveučilište u Monaku analizirajući iskustva 12.400 žena i muškaraca, a koje je nedavno objavio njemački tjednik Der Spiegel u kojem piše da su ”vrijednosti i zajednički interesi ono što čini održivim jedan odnos te da nije istinita teorija da se suprotnosti privlače”.

Anketa pokazuje da je za održavanje veze potrebno izbjegavati detaljnu psihoanalizu odnosa, biti jednostavan i ne shvaćati sve previše ozbiljno.

Jasan zaključak, dakle, koje je pokazalo njemačko istraživanje je ovo: ono što učvršćuje vezu više od strasti jest prijateljstvo između muškarca i žene.

 Izvor

Prijevod: Bitno.net